Társasjátékok 3 éves kortól – melyek a legjobbak?

társasjáték 3 éves kortólHa van gyermeked, akkor biztosan tudod, hogy mennyire fontos a játék az ő életében. A játék segít a fejlődésben, az érzelmek kifejezésében és a közösségi kapcsolatok építésében. A társasjátékok pedig kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy mindezt megtehesd a gyermekeddel együtt. De melyek azok a társasjátékok, amelyek már 3 éves kortól ideálisak? Mutatjuk!

Az első és legfontosabb szempont, amikor társasjátékot választasz, az a gyermeked korához kell igazodni. A 3 éves korosztály számára már számos olyan játék van, amelyek nem csak szórakoztatóak, de segítik is az értelmi és motorikus fejlődést.

Az egyik ilyen játék a „Szeresd az állatokat” nevű játék, amelyet a gekkotoys.hu oldalról vásárolhatsz meg. Ez a játék segít a gyermekednek felismerni az állatokat, megismerni a színeket és formákat is. Emellett a kommunikációját is fejleszti azáltal, hogy meg kell osztania a többi játékossal, hogy melyik állatot tartja a kezében.

Ha nagyobb kihívásra vágysz a gyermeked számára, akkor a „Sakk és dáma” játékot ajánljuk. Ez a klasszikus játék segít a logikai és problémamegoldó készségek fejlesztésében, valamint az ügyesség és a taktika is fontos szerepet kap benne. A jatekfarm.hu oldalon találod meg.

Ha pedig valami szórakoztatóbb játékra vágytok, akkor érdemes kipróbálni a „Krokodil doktor” játékot, amely a tarsasjatekrendeles.hu oldalon érhető el. Ebben a játékban a gyermekednek kell gyógyítani a krokodil betegeit, és az egész játék során számtalan kihívással fog szembesülni. Igazi szórakozás lesz a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ha pedig a memóriaképességet szeretnéd fejleszteni a gyermekedben, akkor a „Memóriajáték” nevű játékot ajánljuk, amely a tarsasjatekvasar.hu oldalon érhető el. Ebben a játékban az állatokat kell megtalálni a kártyák között, és nagyon jól fejleszti a figyelmet és memóriát.

De ha nagyobb kihívásra vágytok, akkor érdemes a „Dixit” nevű játékot kipróbálni a tarsasjatekdiszkont.hu oldalon. Ez a játék nagyon izgalmas és kreatív, és nagyon jól fejleszti a kommunikációs és a fantáziakészséget is.

Végül pedig, ha valami teljesen egyedi és innovatív játékot keresel, akkor mindenképpen érdemes a „Okostojásjáték” nevű játékot kipróbálni, amely a okostojasjatek.hu oldalon érhető el. Ez a játék egyfajta logikai játék, amely nagyon jól fejleszti a problémamegoldó és a kreatív gondolkodást is.

Összességében tehát számtalan fantasztikus társasjáték áll rendelkezésre a 3 éves korosztály számára is. Ha pedig szeretnél minél nagyobb választékból válogatni, akkor mindenképpen érdemes ellátogatni a gekkotoys.hu, jatekfarm.hu, tarsasjatekrendeles.hu, tarsasjatekdiszkont.hu, tarsasjatekvasar.hu, okostojasjatek.hu és a tarsas.hu oldalakra, ahol még számos fantasztikus játékot találhattok a család minden tagja számára. Nem csak szórakoztatnak, de fejlesztik is a gyermekedet, és emellett remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy minőségi időt tölts el velük. Ne habozz tehát, és vásároljatok együtt egy vagy akár több társasjátékot a gyermekednek még ma!
Ajánlott oldalak ahol megtalálod a játékokat:

https://www.gekkotoys.hu/

https://www.jatekfarm.hu/

https://tarsasjatekrendeles.hu/

https://tarsas.hu/

https://www.tarsasjatekdiszkont.hu/

https://www.okostojasjatek.hu/

https://www.tarsasjatekvasar.hu/

https://puzzlerendeles.hu/

https://www.ordoglakatok.hu/

További BLOG cikkek

https://www.kreativjatekok.hu/category/jatek-ajanlok/