A legjobb gyerek társasjátékok – játékra fel!

legjobb gyerek társasjátékok
Ugye Te is szereted, amikor a család összeül és közösen játszik valami szórakoztató társasjátékot? Az ilyen pillanatok kincset érnek, és nem csak azért mert remekül szórakozunk, hanem mert közben minőségi időt töltünk egymással. Azt mondják, hogy a játék az egyik leghatékonyabb eszköz az életre való felkészüléshez, hiszen rengeteg hasznos képességet lehet fejleszteni általa. A játék során kommunikálunk, taktikázunk, tervezünk és problémamegoldunk. De milyen játékokat érdemes választani a gyerekeknek? A legjobb gyerek társasjátékokat mutatjuk be Neked, amelyeket a gekkotoys.hu, jatekfarm.hu, tarsasjatekrendeles.hu, tarsasjatekdiszkont.hu, tarsasjatekvasar.hu, okostojasjatek.hu és a tarsas.hu oldalakon meg tudsz vásárolni.

0. Djeco társasjátékok

A társasjátékoknak remek közösségformáló ereje van és egészen biztosan mindenki számára létezik olyan társasjáték, amivel szívesen játszik. Több fajtáját különíthetjük el, a kooperatív társasok megtanítanak együttműködni, a versengő típusú társasok megtanítanak az egészséges rivalizálásra, a stratégiai társasok megmozgatják agytekervényeinket. Sokan joggal gondolhatják, hogy a társasjátékok csak idősebb, iskoláskorú gyerekeknek valók, azonban a Djeco készített néhány, kifejezetten kicsiknek szánt verziót, amikkel akár már kétéves kortól is lehet játszani. Nézz szét kínálatunkban, válogass kedvedre!

1. Rókanyomon

Rókanyomon társasjáték. A Rókanyomonban a tábla körül mozogsz, hogy nyomokat gyűjts, majd használd a különleges bizonyíték-szkennert, hogy kizárd a gyanúsítottakat. Gyorsan együtt kell dolgoznod, mert a bűnös róka megszökik!

2021-ben Cannes-i nemzetközi játékdíj, az As d’Or ajánlásával!

2. Dobble

A Dobble egy könnyű és szórakoztató játék, amelyben a gyerekeknek az a céljuk, hogy a saját kártyájukat minél hamarabb összematcheljék az asztalon levő kártyákkal. A játék során minden kártyán többféle szimbólum található, és a gyerekeknek azonos szimbólumokat kell keresniük a saját és az asztalon levő kártyákon. A Dobble nagyszerű választás azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a kihívásokat, és szeretnek gyorsan és pontosan dolgozni.

3. Dixit

A Dixit egy fantasztikus játék, amelyben a gyerekeknek a képzelőerejüket és a kreativitásukat kell használniuk. A játék során minden játékosnak egy kártyája van, amelyen egy ábrát láthatunk. A játékosoknak fel kell sorakoztatniuk a saját kártyáikat, majd az egyiküknek kell mondani egy szót vagy mondatot, ami a saját kártyájára utal. A többi játékosnak pedig ki kell választaniuk a saját kártyájuk közül azt, amelyik szerintük a leginkább illeszkedik a mondott szóhoz vagy mondatokhoz. A Dixit ideális választás azoknak a gyerekeknek, akik szeretnek fantáziálni és kreatívak.

4. Jungle Speed

Az Jungle Speed egy szórakoztató és izgalmas játék, amelyben a gyerekeknek a reflexeikre és a figyelmükre kell támaszkodniuk. A játék során minden játékos kap egy paklit, amelyben különböző színű és mintájú kártyák találhatóak. A játék kezdetén mindenki felhajtja a saját kártyáját, majd a játékvezető különböző kártyákat fordít fel az asztal közepére. Ha két játékos kártyájának a mintája megegyezik, akkor azoknak a játékosoknak a lehető leghamarabb meg kell próbálniuk megragadni a közös játékelemet, amely az asztalon van. Aki előbb megragadja, az megkapja a másik játékos kártyáját is. Az Jungle Speed nagyszerű választás azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a versenyt és a kihívásokat.

5. Carcassonne

A Carcassonne egy nagyszerű nyomtatott társasjáték, amelynek a célja az, hogy minél több pontot szerezzünk azzal, hogy minél több területet elfoglalunk. A játék során az egyes játékosok felváltva helyezik el a saját figuráikat a játéktáblán, majd azokat kiegészítik utak, városok és mezők építésével. A játék végén minden játékos megkapja az általa elfoglalt területek pontjait, és a legtöbb pontot szerző játékos nyeri a játékot. A Carcassonne nagyszerű választás azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a stratégiai játékokat és szeretnek tervezni.

Ha szeretnéd a gyerekeidnek a legjobb élményt nyújtani, akkor érdemes kipróbálni ezeket a fantasztikus társasjátékokat. Ne feledd, hogy a játék nem csak szórakoztató, hanem hasznos is, hiszen rengeteg hasznos képességet lehet fejleszteni általa. A játékokat a gekkotoys.hu, jatekfarm.hu, tarsasjatekrendeles.hu, tarsasjatekdiszkont.hu, tarsasjatekvasar.hu, okostojasjatek.hu és a tarsas.hu oldalakon meg tudod vásárolni. Játékra fel!
Ajánlott oldalak ahol megtalálod a játékokat:

https://www.gekkotoys.hu/

https://www.jatekfarm.hu/

https://tarsasjatekrendeles.hu/

https://tarsas.hu/

https://www.tarsasjatekdiszkont.hu/

https://www.okostojasjatek.hu/

https://www.tarsasjatekvasar.hu/

https://puzzlerendeles.hu/

https://www.ordoglakatok.hu/

További BLOG cikkek

https://www.kreativjatekok.hu/category/jatek-ajanlok/